Kijk hier voor het laatste nieuws

29. sep, 2022

Nieuws

Cavaliertjes

De Cavalier is een echte familiehond en in de eerste plaats een grote kindervriend, die zowel van mensen als van dieren houdt. Hij leeft graag samen met andere dieren, zoals een kat of een konijntje, maar bovenal verkiest hij het gezelschap van zijn rasgenoten.

Een Cavaliertje zit bovendien graag in de wagen, waardoor veel eigenaars hun hondje meenemen op reis. Lange wandelingen zijn voor hem eerder een lust dan een last.

Het is een hondje waar u echt kan van genieten. Een Cavaliertje is een echt zonnetje in huis, dat steeds straalt, ook in moeilijke tijden. Maar vergeet niet dat de liefde steeds van beide kanten moet komen.
Een Cavaliertje bezit een grote “will to please”. Hij vindt het met andere woorden plezant om voor zijn baas te werken, te gehoorzamen en te spelen.
Het gemiddeld gewicht van een Cavaliertje schommelt tussen de 6 & 10 kg.

De Reutjes

Dit zijn onze reutjes   

Allen getest op de erfelijke ziektes.

Iedereen wil graag een gezond hondje dat zolang mogelijk leeft en zo weinig mogelijk ziek wordt. De natuur hebben we nu eenmaal niet in de hand, maar als fokker kunnen we er wel voor zorgen dat de kans op problemen zo klein mogelijk is.

De hondjes waar wij mee fokken worden getest op de ogen, het hart, de knietjes, Syringomyelia, Episodic Falling, dry Eye en Curly coat, DM en aan de hand van de resultaten proberen wij de meest verantwoorde combinaties te maken.

 

Onze Hondjes

Cavaliertjes maken sinds het jaar 1994 al deel uit van ons leven.

Onze hondjes leven allemaal samen in huis en mogen overal rondlopen,het zijn echte gezelschapshondjes,lief met toch dat tikkeltje jachtinstict,ze hebben een super karakter.

Pupjes

Af en toe fokken wij een nestje uit verantwoorde combinaties. Onze pupjes groeien op in onze woonkamer en worden op die manier vanaf het begin goed gesocialiseerd.
Al onze hondjes worden onderzocht op de gekende problemen, maar wij vinden het belangrijk dat wij ook veel weten over de gezondheid van de vorige generaties, vandaar dat wij enkel fokken met stamboom.

Aankoop Pupje

Wij hechten zeer veel belang aan de nieuwe thuis waar onze pupjes terecht komen. Wij hebben een uitgebreid gesprek met kandidaat kopers om na te gaan of het ras wel de geschikte keuze voor hen is.
Wie niet voldoende tijd heeft voor de opvoeding van een pupje, komt niet in aanmerking.
Wie bij ons een pupje koopt, wordt nadien verder begeleid. U kan bij ons steeds terecht voor advies wanneer u een probleempje ondervindt met uw hondje.

Corona Virus

Wij krijgen veel telefoons en emails van mensen die nu SNEL een pupje willen. Wij moeten deze mensen ontgoochelen.  
Wie bij ons een pupje wil moet een beetje geduld uitoefenen. 

Wie op zoek is naar een pupje kan zich opgeven per email. Als wij een nestje hebben, dan sturen wij een mailtje. Als u dan nog op zoek bent naar een pupje dan kan u contact opnemen en dan kunnen verdere afspraken maken. 

Wij steken veel energie en zorg in de opvoeding van onze pupjes en hechten dan ook veel belang aan de nieuwe thuis waar ze terecht komen.